top of page

Hypnoterapia

Hypnoterapia on terapiamuoto, jossa hyödynnetään hypnoosia ja erilaisia suggestiomenetelmiä. Perinteisessä hypnoterapiassa asiakas toimii hypnoterapiahoidon passiivisena vastaanottajana ja terapeutti toimii aktiivisena hoidon antajana. Kognitiivisessa hypnoterapiassa asiakas toimii passiivisen vastaanottajan sijaan aktiivisena hypnoterapiataitojen omaksujana. Näitä taitoja asiakas voi hyödyntää omassa arjessaan, kun vastaan tulee haastavia tilanteita ja elämänvaiheita. Tutkimusten mukaan terapia on tuloksellisempaa, kun sen osana on myös hypnoterapiamenetelmiä.


Hypnoterapiajakson aluksi terapeutti haastattelee asiakkaan ja kartoittaa tämän tilanteen.

Tämän jälkeen terapeutti ja asiakas päättävät yhdessä hoidon tavoitteet. Kun alkukartoitus on tehty ja hoidon tavoitteet asetettu, terapeutti ja asiakas aloittavat hypnoottisten taitojen harjoittelun. Hypnoosia voidaan käyttää myös rentoutuskeinona ilman varsinaista terapian tarvetta.

Miltä hypnoosi tuntuu? Vaivunko transsiin? Entä jos en herää ollenkaan? Hypnoosi tuntuu miellyttävältä, suuri osa asiakkaista kertoo. Hypnoosissa ei vaivu transsiin tai ala puhua kielillä, niin kuin tv-sarjoissa usein kuvataan. Asiakkaat kuvaavat usein hypnoosia miellyttäväksi, syvän rentoutumisen tai erityisen keskittymisen tilaksi.

Hypnoterapiasta on hyötyä erityisesti psykosomaattisten sairauksien, riippuvuuksien ja pelkotilojen hoidossa. Kehää kiertävistä ajatusmalleista ja pinttyneistä tavoista voi päästä eroon hypnoosin avulla.

Hypnoterapiajakson lopputulokseen vaikuttaa asiakkaan sitoutuminen hoitoon. Kognitiivinen hypnoterapia vaatii asiakkaan itsenäistä työskentelyä vastaanottokäyntien välissä.

Hypnoterapiajakso koostuu yleensä 5–15 vastaanottokäynnistä, jotka ovat kestoltaan noin tunnin pituisia.



130 katselukertaa0 kommenttia
bottom of page